Home / Nieuws van de SHO / Verslag klootschietmiddag. 20-1-18

Verslag klootschietmiddag. 20-1-18

Op zaterdag 20 januari heeft de Onspanningscommissie  van de SHO (Ge Hasselerharm en Bennie Nijhuis)  een klootschiet middag georganiseert. Er hadden zich zestien personen opgegeven die ook allemaal aanwezig waren. We hebben Jan Everlo gevraagd om de leiding op zich te nemen, en de team indeling te doen. Jan die leraar is deed dit met volle overgave. Normaal ga je per team vertrekken met een kleine tussen pose, maar wij hebben besloten om met de hele ploeg gezamenlijk op pad te gaan, wat later ook een groot succes bleek te zijn.

Om 13.00 uur eerst koffie/thee drinken met diverse soorten koek, en toen om 13.30 uur zijn we vertrokken. We hadden de weer goden mee, het was wel fris maar droog.

De teams,

Team 1            Roelie Hasselerharm, Bennie Nijhuis, Jan Everlo en Jacco de Koning.

Team 2            Ge Hasselerharm, Johan Kwast, Martin Bos en Ben Teering.

Team 3            Els Nijhuis, Ank ten Napel, Frans Assink en Gerrit Roolvink.

Team 4            Henk Dikken,Joop ten Napel, Henk v/ Weide en Eit v/d Meulen.

We zijn begonnen aan de Pruissische Veldweg richting het spoor, waar de eerste kloten al in de sloot belanden. Maar ons sloten team, Gerrit Roolvink en Jacco de Koning stonden met de hark paraat om de kloten uit het water te vissen. Vervolgens zijn we de F35 op gegaan waar op de harde ondergrond prachtige worpen uitgevoerd werden. Het was even oppassen als Eit aan zet was want die wierp van die gevaarlijke ballen waar iedereen voor op zij moest gaan. Door de oplettendheid van de overige spelers zijn er geen ongelukken gebeurd.

Vanaf de F35 zijn we de Kettingbrugweg opgegaan, waar door de kuilen en waterplassen de kloot nogal eens van richting wou veranderen. Er was veel hilariteit en plezier onderweg, er werd veel gelachen, een echte fijne groep mensen en een hoop lol en plezier. Eerste hark meester Gerrit gaf bij de meeste worpen de richting aan, zo van ie mut meer noar links gooi”n. of ie mut noe recht oaver het pad smiet”n. Hij zal wel gedacht hebben, dan hoef ik minder kloten uit het water te halen.

Aan het eind van de weg, zo ongeveer bij de Zwaaikom zijn we weer de Pruissische Veldweg opgegaan. We hebben gesmeten tot aan de brug. Daarna begint de woonwijk, waar het klootschieten niet meer mogelijk is.

Na twee uur en een kwartier zijn we richting clubhuis gelopen, waar we zijn begonnen aan de derde helft. Dit ging bij velen beter dan de wedstrijd zelf.

Bennie leest dan de eindstand voor,

Op de eerste plaats team 1, dat kon ook niet anders want wij hadden de man die de worpen bij hield in ons midden. Totaal 27 worpen.

Op de tweede plaats team 2, met 1 worp verschil. Totaal 28 worpen.

Op de derde plaats team 4, met 4 worpen verschil op nummer 1. Totaal 31 worpen.

Op de vierde plaats team 3, met 6 worpen verschil op nummer 1. Totaal 33 worpen.

Voor iedere deelnemer is er een prijs, die Ge aan de spelers uitreikt.

Na zo’n uurtje nagekeuveld te hebben, kwam er nog een verrassing, de OC had een stampot buffet geregeld, waar we met z’n allen heerlijk van hebben gegeten.

Bij  deze kou smaakt stampot toch altijd?

Iedereen was vol lof over deze middag, en ze zeiden: dit moeten we vaker doen.

De volgende OC activiteit die de OC in petto heeft is een fiets middag. Dit willen we in Mei/ Juni organiseren. Hopelijk met meer deelnemers.

Deze activiteiten hebben als doel om de saamhorigheid onder elkaar te vergroten, en daarom ook het liefst  met partners, zodat deze ook kunnen zien wat hun partner zoal beleefd bij de SHO.

Ik wil namens Ge en mijn persoon iedereen die aanwezig was, hartelijk danken voor de komst en  deze mooie geslaagde middag.

 

Namens de Ontspanningscommissie van de SHO.

Ge Hasselerharm en Bennie Nijhuis.