Home / Nieuws van de SHO / Verslag Zaalvoetbal toernooi 2018

Verslag Zaalvoetbal toernooi 2018

Zaterdag 6 januari was het weer zover, na jaren van afwezigheid ,deden we weer mee aan het zaalvoetbaltoernooi van de COVS. Gewoonlijk werd dit gehouden in Elburg, maar dit keer waren we te gast in de KHC hal te Kampen. Na eerst een kop koffie genuttigd te hebben zijn de eerste autos vertrokken om half acht. De begeleiding ging wat later omdat we nog op een speler moesten wachten. (naam bij de verslag maker bekend)

Om 9.30 uur moesten we onze eerste wedstrijd spelen. We waren keurig op tijd.

SHO – Nijmegen                0-4

We stonden in de eerste wedstrijd helemaal verkeerd, waardoor er grote gaten vielen in de verdediging. In drie minuten tijd vielen er drie goals voor de tegenstander, die ook wel een maatje te groot voor ons waren. In de zevende minuut viel de 0-4. In de vijfde minuut was er nog geel voor een SHO speler. De arbitrage was matig te noemen.

Winterswijk – SHO           1 – 2

Het begin was sterk van de SHO.  Ilker werd op het doel gezet en dat wierp zijn vruchten af. Door veel overtredingen van Winterswijk werden we van hun doel afgehouden. Na de vierde minuut werd het 0-1 voor de SHO. Mitchel maakte deze mooie goal. Even later was het Mitchel die de bal van de lijn kopte. In de achtste minuut was het weer raak, de SHO maakt de 0-2. In de negende minuut was er nog een gele kaart voor een SHO speler.

Ook hier in deze partij was de arbitrage weer zeer matig te noemen. Hij gaf fouten wel toe, maar wat koop je hiervoor.

SHO – Arnhem                   0 – 1

Wederom een sterke aanvangs fase van de SHO. Ilker was weer sterk in het doel, anders was de uitslag wel hoger uit gevallen. De draaimomenten van onze oudere spelers nemen te veel tijd in beslag. Over het algemeen speelden we alleen maar tegen jongere knapen en dat is lastig, deze zijn behendig en snel. De arbitrage was wederom weer bedroevend, een vermeende handsbal buiten de cirkel, werd genomen maar moest worden overgenomen omdat de afstand niet goed was. Geen duidelijkheid van deze scheidsrechter. Ilker was de man van de wedstrijd met zijn katachtige reddingen.

Enschede – SHO                1 – 0

Een fel beginnend SHO team. In de eerste minuut krijgen we een geweldige kans. Maar de doelman van de SEO was uitstekend. Jan krijgt een geweldige kans, maar hij wipt de bal over. Daarna komt er nog een geweldige kans, maar ook deze werd teniet gedaan. Een echte faire buren derby. In de vijfde minuut word het 1-0 na een fout in de verdediging. Maar onze doelman was weer uitstekend bezig. De arbitrage, nu een andere scheidsrechter, was uitstekend te noemen. We hadden niet hoeven te verliezen. Good old Frans pepte de wedstrijd goed op, wat hij trouwens bij elke wedstrijd deed.

SHO – Apeldoorn              0-1

Een zeer sterk begin van ons team met enkele 100% kansen. In de zevende minuut maakt Apeldoorn de 0-1.Super reddingen van onze doelman. Deze maakte in de achtste minuut een solo over het hele veld, maar in de eindfase kon hij het niet afmaken. Wederom een kleine nederlaag, met een goede arbitrage. Dit was onze laatste wedstijd.

Tijdens het middaguur was er een zeer goed verzorgde lunch in bufet vorm. Alles was tot in de nopjes geregeld. Complimenten aan de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt.

In de poule wedstrijden zijn we op de zesde plaats geeindigd.

In de eindstand werden we negende van de elf teams.

In de sportiviteits uitslag waren we ook negende van elf teams.

De winnaar van het toernooi is Deventer geworden die er tevens met de sportiviteits prijs vandoor ging.

Een prima georganiseert toernooi door de COVS. De arbitrage was het enigste punt wat verbeterd kan (moet) worden.

Namens het SHO team, Bennie Nijhuis.