Home / Trainingen

Trainingen

Eigenlijk is de scheidsrechtersvereniging voor iedere scheidsrechter een aanrader. Je kan informatie inwinnen bij collega’s, hulp krijgen waar gewenst en het is ook nog eens hartstikke gezellig. Dus wat let u, en word lid bij de SHO Hengelo.
Een ander bijkomend voordeel van de vereniging is dat je bij een eventuele tuchtzaak er nooit alleen voor staat. Heb je een nare ervaring meegemaakt, dan kan je dit natuurlijk met je partner of een vriend bespreken, maar bij de scheidsrechtersvereniging zitten mensen die een bepaalde situatie herkennen. Qua sportbeleving staan ze dichter bij je.

 

Jong en oud ontmoeten elkaar bij de vereniging. De jongens van 16 zijn ontzettend leergierig en kijken op naar de meer gevorderde scheidsrechters. De wat oudere arbiters houden dankzij de training hun conditie goed op peil.
Een ontmoetingsplek voor jong en oud
Naast de training is er natuurlijk ook ruimte voor vertier. Zo worden regelmatig kaartavonden en sporttoernooien georganiseerd. Jaarlijks staat een zaalvoetbaltoernooi 7×7 op het programma, alleen voor scheidsrechters (COVS) en een veldvoetbaltoernooi. Voor de scheidsrechters van het toernooi is zo’n evenement wel eens lastig, want die moet dan zijn of haar collega’s fluiten. Dan zijn de scheidsrechter voetballers net kleine kinderen. Ze weten het allemaal beter en deinzen er ook niet voor terug om dit de scheids te vertellen.
De training bestaat uit een plenaire warming-up, gevolgd door een duurloop-, interval- of sprinttraining. Van iedere scheidsrechter wordt een grote inzet verwacht. Als je te veel praat, krijg je op je kop en als je niet het maximaal haalbare voor jouw niveau uit de training haalt, krijg je dat ook zeker te horen. Maar er is ook ruimte voor wat ginnegappen. Zo is het geweldig om met wat oudere collega’s te trainen, die proberen je eruit te lopen. Daar dollen wij graag mee door dingen te roepen als: je Kijk, zelfs achteruit ben ik nog sneller dan jij of wij geven ze een tikje op de hak of trekken ze aan hun shirt. Op het eind van de trainig is er ruimte voor een partijtje voetbal.
Ginnegappen met oudere scheidsrechters.

 

Fluiten is leuk, op welk niveau dan ook. Of je nu pupillen, junioren, het negende, zaalvoetbal of betaald voetbal fluit; bij elke wedstrijd gaat het ergens om. Zonder scheids geen wedstrijd. Iedere week staan duizenden arbiters met plezier op het veld. Als ontspanning of om de absolute top te bereiken. Niet alleen voetballers, maar ook scheidsrechters moeten trainen om in vorm te blijven. Wij doen dit wekelijks bij de Hengelose scheidsrechtersvereniging. Een training, waar wij veel waarde aan hechten. Zo krijgen wij de kans om met collega’s te spreken, wedstrijden te evalueren en vooruit te blikken. Onder begeleiding van office conditietrainers werken we onze trainingen af.
Trainen bij een Scheidsrechtersvereniging is genieten.